Proget

A 2007-ben, Lengyelországban alapított Proget Software mobileszközök teljeskörű kezelését és védelmét kínálja vállalatok számára, kiterjedt funkciókkal, mobilalkalmazás-vezérléssel és eszközmenedzsmenttel. A Progetnek a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Oroszországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban vannak irodái. Magyarországon 2020 szeptembere óta a RelNet Technológia Kft. képviseli a Proget Software-t és megoldásait.

A Proget lehetővé teszi szervezetek számára, hogy mobileszköz-flottáján menedzselje és vezérelje az alkalmazásokat. A Proget saját MDM szoftvere akár csak néhány, akár több ezer telefonnal vagy tablettel rendelkező cégeknek kínál mobileszköz-védelmet és biztonságot. A platform képes párosítani egy eszközt egy konkrét felhasználóval, és ez lehetővé teszi az eszközflotta személyre szabott csoportkezelését egy egyszerű, intuitív konzolon, amelyen gyorsan és könnyedén implementálhatók a biztonsági szabályok nagyméretű mobileszköz-flottákon.

A Proget platformot úgy tervezték, hogy egyszerre legyen felhasználóbarát és rendszergazdabarát. A szoftver aktiválja az eszközt és elindítja a menedzsment módot, amellyel a rendszergazdák átvehetik az ellenőrzést az adott eszköz felett, és biztonságossá tehetik azt.

A Proget a Samsung Arany fokozatú technológiai partnere, ami bizonyíték a megoldásainak hatékonyságára, amelyek az eszközök és az azokon tárolt adatok számára egyaránt magas fokú biztonságot nyújtanak. A platform ezen felül az Apple Business Manager és az Android Enterprise üzleti megoldásokkal is integrálódik.

A Proget platform előnyei:

• Intuitív és átlátható felhasználói felület
• Mobilapplikációk zárolása vagy használatának korlátozása
• Automatikus rendszerfrissítések és verziókövetés
• Samsung Knox Mobile Enrollment integráció a konzollal
• Mobil veszélymegelőzés (MTP) automatikus reagálással a biztonsági incidensekre

Alkalmazásvezérlés

Az applikációk közvetlenül a boltból (App Store, Play Áruház) kézbesíthetők, majd automatikusan vagy manuálisan telepíthetők az eszköz használója által. Az alkalmazásokat fehér- vagy feketelistára lehet tenni (engedélyezni vagy tiltani). Mind a biztonság, mint a menedzsment szempontjából fontos, hogy a használt applikációknak a legfrissebb verziói fussanak az eszközökön, mivel általában ezek a verziók tartalmazzák a kritikus biztonsági kiegészítéseket. Az alkalmazásokat külön-külön, aprólékosan is kezelni lehet, hogy a használatuk meg tudjon felelni a vállalati szabályoknak.

Eszközmenedzsment

A Proget platformján konfigurálni lehet speciális biztonsági szabályokat is, amelyeket aztán eszközcsoport szinten vagy egyedi eszköz szinten is érvényesíteni lehet. A profilok úgy definiálhatók, hogy kulcsfontosságú Proget funkciók kerüljenek végrehajtásra, mint például az üzleti névjegyzék menedzsment, helymeghatározó szolgáltatások, kioszk mód, mobil veszélymegelőzés és geofencing. A rendszergazdág képesek gyorsan zárolni vagy wipe-olni egy eszközt, céges adatokat törölni róla, valamint távoli asztal funkcióval közvetlen támogatást és segítséget nyújtani a felhasználónak.

Audit és riportálás

A Proget platform katalogizálja az összes eszközt, amely a rendszerbe van kötve. A rendszergazdák részletes adatokat vihetnek fel vagy kérhetnek le a védett eszközökről. A szoftver egyéni információk megadását is lehetővé teszi, amelyek segítik az eszköz történetének követését. A fejlett riportolási modulnak köszönhetően a rendszergazdák bármely adat felhasználásával részletes kimutatásokat készíthetnek, akár ismétlődő riportokat is, amelyek elküldhetők a kijelölt email címekre.

Konténeresítés

A Proget dedikált üzleti területet (ún. konténert) képes létrehozni az eszközön, amely külön választja a személyes adatokat az érzékeny céges adatoktól. Ez különösen fontos akkor, ha a felhasználó a saját eszközét használja vállalati célokra. Ennek eredményeképpen a rendszergazdák menedzselni és felügyelni tudják az eszközt és az üzleti adatokat, megőrizve eközben a felhasználó személyes adatainak védelmét.

A Proget platform legújabb verziójának részletes bemutatása:

 

Magyar