Fortinet

A Fortinet a világ egyik legfontosabb kiberbiztonsági szoftvereket, eszközöket és szolgáltatásokat fejlesztő és forgalmazó vállalata. A hazai piacon a legismertebbek a tűzfalai, vírusirtói, behatolás-detektáló és megelőző valamint végpontbiztonsági megoldásai. A Fortinet a világ legnagyobb hálózatbiztonsági vállalata a szállított eszközök darabszáma alapján, illetve a negyedik legnagyobb az éves árbevételt tekintve. Széleskörű, integrált, nagy teljesítményű biztonsági megoldásokat nyújt az informatikai infrastruktúra minden területén.

fortinet IDC grafikon
A Fortinet csúcsminőségű hálózati és tartalombiztonságot, valamint biztonságos hozzáférést elősegítő termékeket kínál, amelyek úgy működnek együtt, hogy megosztják egymással a megszerzett adatokat egy kollaboratív „szövetet” alkotva. Ez az úgynevezett Security fabric architektúra egyesíti az intuitív operációs rendszert és a fenyegetettséggel kapcsolatos adatgyűjtést, annak érdekében, hogy integrált biztonságot, nagy teljesítményt valamint jobb láthatóságot és ellenőrzést nyújtson a hálózati, applikációs, felhő- és mobil környezetekben – mindezt a szükséges adminisztráció leegyszerűsítésével.

A vállalati tűzfal platform, a FortiGate, számos méretben és formában elérhető, hogy megfeleljen minden környezetnek, valamint új generációs biztonsági és hálózati funkciók széles körét kínálja. A FortiGate-hez olyan kiegészítő termékek telepíthetők, amelyek egyszerűsített, végponttól végpontig terjedő biztonsági infrastruktúra kialakítását teszik lehetővé a következő területeken:

  • hálózati biztonság
  • multifelhő biztonság
  • webes alkalmazásbiztonság
  • email biztonság
  • fejlett fenyegetésvédelem
  • biztonságos egységes hozzáférés
  • végponti biztonság
  • menedzsment és analitika

A 2000-ben alapított, a fejlett világ szinte minden országában jelen lévő Fortinet (NASDAQ: FTNT) székhelye a Szilícium-völgyben van. Megoldásai teremtik meg a világ legnagyobb vállalatainak, szolgáltatóinak és kormányzati szerveinek a hálózati biztonságát. Több mint 360.000 ügyfele között megtalálható a Fortune 500 cégek többsége is.

A RelNet és a Fortinet

A RelNet segített megalapozni és megerősíteni a Fortinet magyarországi jelenlétét azáltal, hogy 2012-ben a gyártó hivatalos disztribútorává vált. Az együttműködés révén a Fortinet a magyar IT-biztonsági piac egyik legfontosabb szereplőjévé lépett elő.

Magyar