English

Belépés


Fortinet FortiAP 11C, 14C és 28C távoli AP beállítási útmutató

Fortinet FortiAP 11C, 14C és 28C távoli AP beállítási útmutató

A Fortinet új  remote wifi access point-jai (FortiAP 11C, FortiAP 14C, FortiAP 28C)lehetővé teszik a távmunkásoknak, hogy bármilyen internet kapcsolat használatával csatlakozzanak a céges belső hálózathoz anélkül, hogy bármilyen kliens szoftvert be kellene állítaniuk, vagy site-to-site VPN konfigurációt el kellene végezniük a saját VPN képes router-ükön.

Ez a rugalmasság rendkívüli előnyt biztosít pl. az utazó kollégáknak, mert a szállodában csatlakoztatva a remote AP-t rögtön működik a VPN kapcsolat az irodával. A dedikált IT személyzet nélküli fiókirodáknak is rendkívül hasznos ez a tulajdonság, mert a központból kapott remote AP-t az internet szolgáltató modemére kötve rögtön adott a VPN kapcsolat és akár a vállalat által használt vezeték nélküli hálózatok is a megfelelő jogosultsági rendszerrel. Fontos megjegyezni, hogy a Fortinet remote AP-i nem csak „távoli” módban működnek, a FortiGate eszközzel –mint vezérlővel- az általános AP funkciók is elérhetőek.

Fortinet RemoteAP konfiguráció – lépésről-lépésre

Megjegyzés: A következő lépések feltételezik, hogy van konfigurált SSID a FortiGate / FortiWifi eszközön és a wireless interface Traffic Mode-ja Local Brigde-ben van a FortiAP interfészével, valamint a megfelelő tűzfalszabályok már be vannak állítva.

A Remote FortiAP konfigurálása

 1. Jelentkezzen be a FortiAP eszközre a böngészőjével.
 2. A Network Configuration menüpont alatt állítsa be az Address Mode-ot  „DHCP”-re.
 3. A Connectivity menüpontban, az Uplink opciót állítsa Ethernet-re.
 4. A WTP Configuration menüpont alatt:
 • Állítsa be az  AC Discovery Type opciót DNS-re.
 • Állítsa be az AC Control Portot 5246-ra.
 • Állítsa be az AC Host Name 1 opciót a FortiGate / FortiWifi wan1 interfészéhez tartozó nyilvános IP címre vagy domain névre

5.    Nyomjuk meg az „Apply” gombot.

A FortiGate / FortiWifi eszköz konfigurálása

 1. Jelentkezzen be a FortiGate / FortiWifi eszközre a böngészőjével.
 2. Lépjen a System -> Network -> Interface menübe és szerkessze a wan1 interfészt. Az Administrative Access-nél engedélyezze a CAPWAP-ot.
 3. Lépjen a Wifi Controller -> Managed Access Points -> Managed FortiAP menüpontra, válassza ki az AP-t és az „Authorize” gombbal engedélyezze.
 4. A további konfiguráció a Managed FortiAP menü alól lehetséges (eszköz nevének módosítása, SSID beállítások, sáv, csatorna, stb.)