English

Belépés


Frissítetted a FortiClient-et és megjelenítési hibát tapasztalsz? Itt a magyarázat és a megoldás!

Frissítetted a FortiClient-et és megjelenítési hibát tapasztalsz? Itt a magyarázat és a megoldás!

Aki telepítette már a FortiClient legutolsó, (FortiClientSetup_6.0.0.0067.exe) verzióját, valószínűleg alaposan meglepődött mikor megnyitotta a FortiClient Console-t. (A probléma csak a magyar nyelven futó telepítéseket érinti.)
 
Mit láthattak azok, akik magyar nyelvű Windows operációs rendszeren futtatják a FortiClient ezen verzióját?
Ezt:
Nem, ez bizony nem az új GUI maga (merthogy a 6-os verzióban egyébként az is tényleg jelentős redesign-on esett át) és nem is egy extraLite verzió. Ez bizony egy bug.
Abban az esetben, ha az operációs rendszered nem angol - például jelen esetben magyar - akkor a GUI bizony nem jelenik meg.
Ez volt a rossz hír.
 
Mi lenne a jó hír?
 
A legfontosabb, hogy funkcionálisan a FortiClient végzi továbbra is a dolgát, tehát mondhatjuk azt, hogy egy “apró kényelmetlenségtől” eltekintve, nem okoz üzemzavart, állásidőt vagy bárminemű fennakadást a napi munkában.

Másik jó hír, hogy Relnet Technológia Kft. mérnökei elkészítettek egy nem hivatalos patch-t, ami gyakorlatilag egy workaround és meggyőzi az FC-t arról, hogy ő bizony angol nyelvi környezetben működik.

Ha nem menedzselt a környezet, amiben a FortiClient-et használjátok, az alábbi PATCH segít nektek a lokalizáció átállításában.

Amennyiben (EMS) menedzselt környezetben használjátok az FortiClient-et, annak konzoljából központilag is elvégezhetitek a módosítást (<culture-code>EN-en</culture-code>) és magatok is kiküldhetitek a végppontokra a konfigurációt.
 
 
Használati útmutató:
Töltsd le az állományt, bontsd ki és használd a neked megfelelő exe file-t.
Futtasd le adminisztrátori jogosultsággal, próbáld ki és ha elégedett vagy az eredménnyel, terjeszd. (Egy like-kal kifejezheted háládat. :) )

 

Bár a patch le van tesztelve és nem okoz a szoftverben semmilyen funkcionális változást - csupán a konfigurációs fájlt írja át, - javasoljuk, mint minden patch-elés előtt - hogy azt először ne a produktív környezetben alkalmazd.
Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor vesd be az éles rendszereden is, mert természetesen a javítás csak saját felelősségre telepíthető, használható.

 

Aki szeretné a hivatalos végleges megoldást, annak a következő FortiClient 6.0.1 –es kiadást meg kell várnia, ami pár héten belül kikerül a szokásos helyekre. A megjelenéséről külön értesítünk majd benneteket.
Az új release-ben a hiba már ki lesz javítva, - már láttuk és teszteltük, - illetve amennyiben mérnökeink erőfeszítései is célba érnek, ez a kiadás még egy további meglepetést is tartogat majd számotokra.