English

Belépés


Juniper Networks

Kedves Partnerünk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét a Juniper Networks ingyenes, oktatótermi tréningjein való részvétel lehetőségére. A most meghirdetett tréningek Amszterdamban és Londonban lesznek, de várhatóan a jövőben más helyszínekre is lehet majd jelentkezni.

Tisztelt Partnerünk!

A Juniper Networks kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít az október 6-9. közötti JNCIS-Security Certification képzésre. A tanfolyamot korlátozott ideig 50% kedvezménnyel biztosítja a gyártó.

A tréning a Juniper Partnerek és végfelhasználók számára egyaránt nyitott!

 

Napjainkban különösen sokszor kerülnek szóba azok a támadások, amelyek rendszerek, weboldalak, szolgáltatások megbénításával okoznak károkat. Azonban az a tény, hogy a DDoS (Distributed Denial of Service), azaz az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások egyre gyakoribbakká válnak, még csak a problémák egy részét fedi le.

Tisztelt Partnerünk!

A közelmúltban felfedezett kritikusnak hibának besorolt SSL HeartBeat sérülékenység ("HeartBleed") szinte kivétel nélkül érinti a teljes IT iparágagat, köztük a Juniper Networks egyes termékeit is.

A gyártó tájékoztatása szerint az alábbi megoldások érintettek:

Védjük hálózatunkat a legújabb kiberfenyegetésekkel szemben: a Juniper Webes előadása a Juniper Networks Sky Advanced Threat Prevention technológiáról. Védelem a nulladik napi fenyegetések és rosszindulatú szoftverek ellen! Tájékozódjon 60 percben a legújabb trendekről!


Tisztelt Partnerünk!

Az RoHS2 direktíva (Restriction of Hazardous Substances Directive 2011/65/EU) életbe lépése miatt számos Juniper termék forgalmazása megszűnik az Európai Unió területén.  A szigorítás kizárólag az új termékek behozatalára vonatkozik, alkatrész utánpótlás, garanciális ügyintézés változatlan feltételekkel működik tovább.

Egy teljes évfolyam, 400 hallgató ismerkedhetett meg a gyakorlatban is a BME VIK-n a Juniper hálózati eszközeivel. A Juniper routerek konfigurációja és menedzsmentje 2015 tavaszán szerepelt először az egyetemi tananyagban, de az együttműködést már mindkét fél szeretné magasabb szintre emelni.

A szervezetek a hálózataik védelme érdekében gyakran egész arzenálokat vetnek be. Az informatikai infrastruktúrák külső támadásoktól történő védelmébe bekapcsolódhatnak tűzfalak, behatolásmegelőző és -detektáló eszközök, valamint átjárókon elhelyezett antivírus és egyéb tartalomszűrő megoldások. Az is gyakori, hogy a határvédelmi feladatok integrálásával a kockázatok csökkentését UTM (Unified Threat Management) készülékek biztosítják. Azonban vannak olyan területek, amiket a hagyományos hálózatbiztonsági technológiák nem, vagy csak korlátozottan képesek kezelni. Ezek közé tartozik a webes alkalmazások oltalmazása is, amely speciális megközelítést igényel. Már csak azért is, mert a vállalatokat, intézményeket sújtó kibertámadások egy jelentős része ezeken a felületeken keresztül következik be.

A felröppent hírek szerint a Nokia a Juniper Networks felvásárlásán gondolkodik. Egyelőre nem túl sok információ áll rendelkezésre az üggyel kapcsolatban, mi is kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A Juniper tőzsdei árfolyama mindenesetre némiképp emelkedett a hírre.