English

Belépés


SA SSL VPN Gateway

Az IT-Business június 21-én megjelent számában sok más izgalmas dolog mellett az Extranet portálokról is olvashatunk.

A közelmúltban „End of Sale” státuszba került SA SSL VPN eszközök most rendkívül kedvezményesen cserélhetőek az új MAG sorozatú Junos Pulse Gateway megoldásra.

A hálózati hozzáférés szabályozása (NAC) kulcsfontosságúvá vált a vállalatok számára. Az átalakuló üzleti gyakorlat, a szigorodó szabályozási követelmények és a sérülékenységek rákényszerítették a vállalatokat arra, hogy gondosabban felügyeljék: kik jogosultak a hálózat használatára, és milyen erőforrásokhoz — szerverekhez, alkalmazásokhoz, tárolt adatokhoz — férhetnek hozzá. A vállalkozások proaktív módon láttak neki a hálózati hozzáférés szabályozásának — túl nagy ugyanis a kockázat ahhoz, hogy egyszerűen csak elhiggyék: a felhasználók majd úgy maguktól be fogják tartani a biztonságra és hozzáférésre vonatkozó előírásokat.

Manapság egymást látszólag kölcsönösen kizáró követelményeknek kell megfelelniük a vállalati informatikai részlegeknek: miközben szabad hozzáférést kell biztosítaniuk a céges alkalmazásokhoz és erőforrásokhoz, fokozottan kell őrködniük ugyanezen erőforrások biztonsága felett. A jól kiépített extranet portál azonban megoldás lehet.

Semmi. A korábbi klaszter licencek tovább használhatóak illetve rendelhetőek is.

Új telepítések esetén viszont az újfajta licencelési metódus ajánlott, amelyhez nem szükséges külön klasztering licenc.

  1. Vegyünk két egyforma "dobozt", pl: SA 2500. Az eszközök mixelése lehetséges, de nem ajánlott.
  2. Mindkét eszközre azonos felhasználószámú licencet és a megfelelő terméktámogatást. A licencek mixelése lehetséges, de nem ajánlott.
  3. Ha beállítottuk a klaszter üzemmódot, akkor a rendelkezésre álló felhasználószám a két eszközön telepített licencek összege lesz.

Büszkék vagyunk rá, hogy a több mint 100 M€ értékű projektben beszállítóként mi is részt vehettünk.

További infó!