English

Belépés


UAC (Unified Access Control)

A vállalati hálózatokat egyre több felhasználó és egyre több — valamint egyre többféle — eszköz éri el. A hálózat biztonságát csak akkor lehet garantálni, ha az informatikusok részletesen tudják szabályozni, hogy ez a növekvő számú felhasználó és eszköz mihez férhet hozzá.

A hálózati hozzáférés szabályozása (NAC) kulcsfontosságúvá vált a vállalatok számára. Az átalakuló üzleti gyakorlat, a szigorodó szabályozási követelmények és a sérülékenységek rákényszerítették a vállalatokat arra, hogy gondosabban felügyeljék: kik jogosultak a hálózat használatára, és milyen erőforrásokhoz — szerverekhez, alkalmazásokhoz, tárolt adatokhoz — férhetnek hozzá. A vállalkozások proaktív módon láttak neki a hálózati hozzáférés szabályozásának — túl nagy ugyanis a kockázat ahhoz, hogy egyszerűen csak elhiggyék: a felhasználók majd úgy maguktól be fogják tartani a biztonságra és hozzáférésre vonatkozó előírásokat.

Fejlett hálózati kommunikáció nem létezhet a jogosultságok megfelelő színvonalú kezelése nélkül. Elég elképzelni annak a hálózatnak a működését, amelyre boldog-boldogtalan bejelentkezhet, és ott kedvére használhatja a hálózati erőforrásokat, meríthet az elérhető információkból, sőt, ha úri kedve úgy tartja, saját hangulatához is igazíthatja a hálózati forgalmat… Nem, ilyen hálózatot senki sem szeretne!

Semmi. A korábbi klaszter licencek tovább használhatóak illetve rendelhetőek is.

Új telepítések esetén viszont az újfajta licencelési metódus ajánlott, amelyhez nem szükséges külön klasztering licenc.

  1. Vegyünk két egyforma "dobozt", pl: SA 2500. Az eszközök mixelése lehetséges, de nem ajánlott.
  2. Mindkét eszközre azonos felhasználószámú licencet és a megfelelő terméktámogatást. A licencek mixelése lehetséges, de nem ajánlott.
  3. Ha beállítottuk a klaszter üzemmódot, akkor a rendelkezésre álló felhasználószám a két eszközön telepített licencek összege lesz.

A Juniper Networks Enterprise Guest Access egy egybeépített, ügynök program nélküli (agentless) inline céleszköz, amely a látogatók és partnerek/ alvállalkozók szerepkör alapú hálózati hozzáférés-vezérlését teszi lehetővé.

A Juniper Networks a legelső pillanattól kezdve az a vállalat kívánt lenni, amelyik nem csupán jó hálózati és biztonságtechnikai eszközöket gyárt, de az ügyfeleit üzleti előnyhöz segíti hozzá. Mindig egy lépéssel az aktuális igények előtt próbál járni, hogy az ügyfeleit se érje készületlenül az informatikai hálózatok világának robbanásszerű fejlődése.