English

Belépés


A bizalmas adatok védelmét a véletlen és a rosszindulatú támadás okozta adatszivárgástól egyaránt védeni kell. A McAfee Data Protection portfoliója teljes körű, integrált védelmet nyújt.

A McAfee Data Protection termékcsalád egy keretrendszerbe illeszkedik. A keretrendszer komponensei együttesen golyóálló védelmet biztosítanak a vállalati adatok számára, függetlenül attó, hogy az adatok hol vannak fizikailag.

Az adatvédelmi projektnek több célja is lehet: megfelelni az iparági szabványoknak, törvényi szabályozásnak; védeni az üzleti titkokat a versenytársak elől; megvédeni a vállalatot az adatok közösségi hálózatokra való kikerülésétől - az előbbi célok mindegyike elérhető a McAfee egyszerűen menedzselhető és finoman szabályozható megoldásai segítségével.

A Data Protection termékcsalád elemei:

 • Integrált adatbiztonsági csomagok
  • McAfee Total Protection for Data — DLP, házirend alapú biztonsági szabályozás, központi menedzsment és diszk/fájl titkosítás egy csomagban.
  • McAfee Data Protection Suite for Rights Management — a McAfee Total Protection for Data csomag elemein kívül az Adobe LiveCycle ES2 (Rights Management) megoldását is tartalmazza.
 • McAfee Data Loss Prevention — A McAfee DLP megoldása proaktív védelmet nyújt. Képes az adatok mozgásának feltérképezésére, és ezáltal a biztonsági házirend beállítása sokkal rövidebb idő alatt lehetséges.
 • McAfee Endpoint Encryption — A titkosítás több szinten is lehetséges: fájlok és mappák; komplett számítógép, notebook; cserélhető adathordozók és titkosított USB meghajtók. Mindehhez természetesen központi menedzsment is tartozik.
 • Removable Media Security
  • McAfee Device Control — A termék segítségével a cserélhető adathordozók okozta fenyegetés ellen védekezhetünk.
  • McAfee Encrypted USB — Automatikus, a felhasználó számára teljesen transzparens adattitkosítási megoldás.

 

 

Tovább

Az adatvédelmi megoldások sikerének és az adatszivárgás megelőzésének legnagyobb kihívása, hogy a felkészüljünk a rajtunk kívül álló hardveres és/vagy szoftveres hibákból eredő események kezelésére. Az elmúlt két hétben az egyik legnagyobb horderejű témává nőtte ki magát a Meltdown és a Spectre sérülékenység.

Az idei első negyedévben tovább folytatjuk technikai képzéssorozatunkat. Ezúttal a McAfee SIEM technológiáját mutatjuk be meghívott előadónk, Barna Tamás segítségével. A workshopra elsősorban rendszermérnököket, technikai szakembereket várunk. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Tovább
Cimkék: McAfee

A 2013. április 11-re meghirdetett McAfee technikai workshop-unk időpontja 2013. május 14-re módosult.

Tovább
Cimkék: McAfee

Figyelem! A McAfee Network Security Platform és Firewall Enterprise workshop időpontja módosult! Az új időpont március 26. (hétfő). Vannak még szabad helyek, várjuk regisztrációját!

A McAfee licencek tartalmazzák a végfelhasználó részletes adatait. Kiállított, élő licenc esetében módosítást csak a végfelhasználó kérhet a csatolt dokumentum kitöltésével és cégszerű aláírásával.

A már jól ismert Magic Quadrant elemzését nyár végén frissítette a piackutató cég az adatszivárgás témájában. Érdekes összehasonlítani a mostani elemzést például annak 2008-as változatával. Szembetűnő a piaci szegmensben szereplő gyártók konszolidációja. A piacvezetők között is egyértelmű a McAfee és a Symantec előnye, míg korábban sokkal inkább fej-fej mellett voltak a versenyzők. Az elemzés kiemeli a DLP technológia mindennapivá válását, ami megmutatkozik a termékek árának jelentős csökkenésében is.

A virtualizáció minden informatikai vezető látókörében ott van. Előnyei számosak, ezért a legtöbb szervezet már bele is vágott vagy tervezi szervereinek virtualizálását. Menet közben viszont előjönnek azok a nehézségek, amelyekről ritkábban esik szó.

A Gartner legfrissebb — 2011. május 25-én publikált — „Secure Web Gateway” elemzése szerint a Zscaler cloud alapú megoldása a piacvezetők közé érdemesült; míg a Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) teljesen kikerült az elemzésből.

Az SC Magazine tesztelte a McAfee Email and Web Security Virtual Appliance terméket, és kitűnőre minősítette. A termék egyébként hagyományos célhardver formájában is elérhető, ahogy ez a cikkből is kiderül.

A cikkben nem említett érdekesség a termékkel kapcsolatban a licencelés módja: míg a Virtual Appliance per user alapon licencelendő; addig a célhardveres forma esetében nincs felhasználószám korlát — csak a hardver teljesítőképessége szab határt.

Tovább
Cimkék: McAfee

A McAfee a világ egyik legnagyobb, és legpatinásabb múlttal rendelkező IT biztonsági cége. Több mint 6000 alkalmazottja dolgozik nap mint nap a vállalati és magán felhasználók adatainak védelméért. A szakmai munka színvonalát jól jelzi a közel 500 saját szabadalom.