English

Belépés


A Juniper világelső a szolgáltatói routerek piacán

Egy nemrég megjelent kérdőív felmérése azt mutatja, hogy a hálózatüzemeltetők szerint a Juniper Networks vezető szerepet tölt be a technológiai innovációban.

 
1996 óta a Juniper Networks folyamatosan arra törekszik, hogy a mérnökei tehetségét kihasználva megoldja az ügyfelei számára legnagyobb kihívást jelentő problémákat. A router különböző rétegeinek egyszerűsítésével az irányítás, az ellenőrzés és a továbbítás terén, sok évvel azelőtt, hogy a kifejezés népszerűvé vált volna, a Juniper Networks elkezdte a "szoftver által meghatározott hálózat (SDN) építését". 2011-ben bemutatásra került a PTX converged supercore router, amely a globális szolgáltatók központi hálózatának architektúra döntéseit alakította ki. Fontos, hogy a Juniper elkötelezte magát a nyílt innováció mellett.
 
Az innováció azonban csak egy része annak, ami az ügyfelek számára fontos - a biztonság és a termék megbízhatósága, valamint a kivételes szerviz és terméktámogatás - szintén alapvető fontosságú annak biztosítására, hogy a legnagyobb szolgáltatók hálózata zökkenőmentesen működjön, és a szolgáltatások egy új hullámát hozza a vállalkozások és a fogyasztók számára.
 
A lista a Juniper Networks piacformáló teljesítményeiről kiterjedt és az IHS Markit (Router és Switch Vendor Leadership, Szolgáltatói felmérés, 2017. december 19.) felmérésének eredménye is ezt a meghatározó szerepet támasztja alá. A felmérés összefoglalása alapján a Juniper Networks az első helyen áll a szolgáltatók által első öt legfontosabbnak tartott szempontból négyben, ami a termékek szintjén azt jelenti, hogy a Juniper edge/core routerek és carrier ethernet switchek felelnek meg leginkább a szolgáltatói elvárásoknak a piacon elérhető megoldások közül.

  Juniper edge/core routerek az 1. helyen a technológiai innováció alapján (1. ábra)

  Juniper edge/core routerek az 1. helyen a megbízhatóság alapján (2. ábra).

   Juniper edge/core routerek az 1. helyen a szerviz és terméktámogatás alapján (3. ábra).
  Juniper edge/core routerek az 1. helyen a biztonság alapján (4. ábra).

 
A Juniper célja - a mérnöki egyszerűséget szem előtt tartva - az ügyfelek legnehezebb problémáinak megoldása, miközben a végfelhasználók elől az összetettség rejtve marad. A Juniper technológiákat évtizedek óta élesben tesztelik a hordozó (carrier) környezetekben, és újabban már a nagyigényű hiperskálázhatóságú felhőhálózatoknál is.
 
A legfontosabb kihívás, amellyel most a Juniper Networks szembesül a szolgáltatói felhők és nagyvállalati multicloud rendszerek védelme, automatizálása és irányítása, amelyet az elérhető legjobb útvonalválasztók, kapcsolók és biztonsági megoldások nyújtásával és folyamatos fejlesztésével kíván megvalósítani. A Juniper Networks ebben az eddig is bizonyított innovatív hozzáállásban látja a sikeres jövőt.
 
Felhasznált források: