English

Belépés


Strava-Fit-Bit globális hőtérkép avagy 27 millió nyomós ok a biztonságos hozzáférés kialakítása mellett

Amikor a fitnesz tevékenységeket nyomon követő óriás, a Strava nemrég megjelentette a felhasználói testmozgás- tevékenységeinek „hőtérképét", nem sejtette, hogy ezzel rést üt a fő hírszerző szervezetek védelmi vonalán, pánikot okozva a Pentagonnál, a CIA-nál, Scotland Yardnál, az FBI-nál és az NSA-nál – csak néhányat megemlítve.

A felhőalapú szolgáltatásban edzések, reggeli futások és különleges hadműveleti felderítő események milliárdjai rajzolódtak ki, amelyek lehetővé tették a terroristák, az ellenség és egyéb ártó szándékú szervezetek számára, hogy rálássanak a szabad világ legérzékenyebb katonai adataira, a háttértámogatási és ellátási láncainak helyszíneire 27 millió felhasználó Strava alkalmazásában megosztott „Fit-Bit” -jein keresztül.

 

Egyszerűen fogalmazva, bárki, aki tudni akarja hol helyezkednek el az Egyesült Államok és a szabad világ katonai csapatai, a humanitárius segélyeket és az orvosi személyzetet szállító egységei, letöltheti a Strava-ból származó ingyenes „hőtérképet", és visszafejtheti a szigorúan titkos minősítésű pozícióikat bárhol a világon.

„Ez a nem szándékos biztonsági sérülés pontosan olyan klasszikus esete, amelyre a Pulse Secure biztonságos hozzáférést nyújtó terméke egyedülálló megoldást nyújt." - mondta Prakash Mana, a Pulse Secure termékmenedzsment alelnöke.

„A tökéletes világban minden kritikus fontosságú adatátvitelt titkosítani kell, és a világban szétszórt, nem rögzített hozzáférési pontok által kezdeményezett adatátvitelt a megcélzott címzetteken kívül mindenki más számára láthatatlanná kell tenni" - folytatja Mana. „A Pulse Secure teljes rendszerre kiterjedő biztonságos hozzáférést nyújtó, Connect Secure megoldása lehetővé teszi a „single-sign-on” bejelentkezést back-end titkosítással. A Cloud Secure segítségével a védelem kiterjeszthető a felhőre is, így biztosítva, hogy minden a Stravahoz hasonló alkalmazással folytatott kommunikáció titkosított, biztonságos és láthatatlan legyen a kíváncsiskodó digitális szemek előtt."

A Pulse Secure az IOT képességek területén szerzett legjobb tudását használja fel annak érdekében, hogy megelőzze a Strava „hőtérkép" vagy a Dyn „bébi monitor" alkalmazások kihasználásával megvalósított, hozzáférés-megtagadással (Denial of Service) járó támadások miatt bekövetkezett katasztrófákat. (A Dyn „bébi monitor” incidensnél egy folyamatosan globális támadásokat végrehajtó kelet-európai hacker csoport 2016. októberének egy péntek délutánján elérte a Twitter, Reddit, Spotify és a New York Times leállását.)

A Pulse Secure megoldásai határozzák meg a biztonságos hozzáférési sztenderdek legmagasabb szintjét, ezen megoldásokat több mint 20 000 ügyfél, 28 millió telepített végpont, 13-15 kormányzat és a 100 legnagyobb amerikai vállalat 80%-a használja nap mint nap az érzékeny adatokhoz való hozzáférés védelmére.

 A Pulse Secure portfoliója olyan megoldásokat tartalmaz mint az air-tight SSO-alapú titkosítás, alkalmazásfelügyelet, teljeskörű alkalmazásbiztonsági megoldások, valamint – a Brocade Virtual Application Delivery Controller üzletága felvásárlásának eredményeként – felhőalapú alkalmazás terhelésmegosztás, alkalmazáspatchelés és -karbantartás, illetve valós idejű, azonnali reakciót igénylő események követése, annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek a Strava alkalmazásnál már látott biztonsági sérülések.

Forrás: Strava-Fit-Bit Global Heat Map – 27 Million Compelling Reasons for Secure Access

 

Amennyiben a Pulse Secure biztonságos hozzáférés megoldása felkeltette az érdeklődését, a RelNet Technológia Kft. munkatársai szívesen adnak további információt a témában. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 

Címkék: #relnet #pulsesecure #ITbiztonsagtechnika #biztonsagoshozzaferes #sslvpn