Extreme Networks

Az Extreme Networks nagy teljesítményű szoftver által vezérelt, végpontok közötti hálózati megoldásokat kínál az adatközponttól a hozzáférési pontig. Vezetékes és vezeték nélküli hálózati infrastruktúra megoldásokat fejleszt és gyárt, valamint a hálózat, az IT policy, a hálózati analitika, az IT biztonság és a hozzáférés-vezérlés kialakítását és működtetését lehetővé tévő szoftvereket fejleszt.

Az Extreme megoldásainak segítségével az informatikai részlegek szorosabb kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel, üzleti partnerekkel és alkalmazottakkal: mind vezetékes mind vezeték nélküli környezetben, a desktoptól az adatközpontokig, akár konkrét helyszínen telepített akár a felhőn keresztül elérhető megoldásokról van szó. Az Extreme Networks termékeiben alkalmazott iparágvezető Ethernet technológia páratlan virtuális gép (VM) fókuszt és automatizációt kínál szemben a hagyományos architektúrákkal és „szövet” megoldásokkal, valamint egyszerre támogatja a jövőbeni „szoftver által definiált" hálózatok adat-, vezérlési és menedzsment vetületeit.


Az Extreme Networks a világ harmadik legnagyobb hálózati-infrastruktúra és szoftvervállalata. 1983-ban alapították, azóta 1 milliárd dolláros éves árbevételű tőzsdére bevezetett részvénytársasággá fejlődött (NASDAQ: EXTR).

1997-ben, egy nemzetközi informatikai kiállításon az Extreme Networks részt vett az első, több gyártó által tervezett Gigabit Ethernet gerinchálózat létrehozásában. Egyesüléseken és vállalatfelvásárlásokon keresztül (Enterasys, a Zebra Technologies vezeték nélküli LAN-üzletága – eredetileg a Motorola vezeték nélküli üzletága –, az Avaya hálózatépítő üzletága, a Brocade SRA-ja stb.) az Extreme Networks továbbfejlesztette a hálózati kapcsolók portfólióját, a szoftvereszközeit, az IoT- és adatközpont-megoldásait, amelyeket különféle nagyvállalatok és szolgáltatók széles köre használ az üzleti életben, a kormányzati szektorban, az oktatásban, a vendéglátásban, az egészségügyben, a kiskereskedelemben, a logisztikában és a gyártásban.

Az Extreme Networks minden megoldását piacvezető szaktudással rendelkező, teljes mértékben házon belüli, folyamatosan rendelkezésre álló mérnöki csapattal támogatja. A megoldásaik köré épül továbbá egy szenvedélyes felhasználói közösség, a „The Hub”, és az évek során felhalmozott hatalmas tudásbázis is.


Az Extreme-nek több mint 80 országban, több mint 20.000 ügyfele van, műszaki támogatási szolgáltatásait pedig pedig a legkülönfélébb iparágak vállalatai és szervezetei veszik igénybe méretüktől függetlenül.

A RelNet és az Extreme Networks

A RelNet kölcsönösen előnyös együttműködése az Extreme Networks-szel 2012-ben kezdődött, ami megalapozta az Extreme Networks jelenlétét Magyarországon. A RelNet folyamatosan fejleszti szakértelmét az Extreme egyre bővülő technológiai kínálatával párhuzamosan.

További információt talál a Extreme Networks nagyvállalati megoldásairól Youtube csatornánkon:

Magyar