Flowmon Networks

A csehországi Flowmon Networks magánvállalat hálózati adatgyűjtő megoldásokat fejleszt. Teljesítményfigyelési és hálózatbiztonsági termékei az adatfolyamból megszerzett információkat hasznosítják. Termékkínálata kiterjed az adatelemzést elősegítő figyelő (probe) és adatgyűjtő (collector) eszközökre, illetve olyan szoftvermodulokra, amelyek viselkedéselemzéssel észlelik az anomáliákat, menedzselik a hálózati alkalmazások teljesítményét, észlelik és enyhítik a DDoS támadásokat, valamint rögzítik az adatforgalmat.

A Flowmon nagyteljesítményű hálózatfigyelő és viselkedéselemző technológiájával az informatikai szakemberek élvezhetik a hálózati adatforgalom abszolút láthatóságának előnyeit, amivel növelhető a hálózat és az alkalmazások teljesítménye, és kezelhetők a legmodernebb kiberfenyegetések. A vállalat vezető szerepet játszik a nagyteljesítményű, skálázható és rugalmas NetFlow/IPFIX hálózatfigyelési szabvány hasznosításában. A világ legnagyobb vállalatai, internetszolgáltatói, kormányzati szervei, de még a kisebb vállalkozások is a Flowmon megoldásaira támaszkodnak.

A Flowmon megoldása megosztott platformként funkcionál, lehetővé téve a hálózati és biztonsági csapatok együttműködését a gyorsabb problémaelhárítás és erőforrás-kiosztás érdekében. Bármilyen hálózattípusra egyszerűen telepíthető, piacvezető terméktámogatás jár hozzá, és emiatt az iparág egyik leggyorsabban megtérülő technológiája.

 

A Flowmon számokban – Több mint 1200 ügyfél a világ minden tájáról.
2007-ben alapították Brnóban, a Cseh Köztársaságban. Jelen van több mint 40 országban. 4,9-es osztályzat a lehetséges 5-ből a Gartner Peer Insights Hálózati teljesítményfigyelés és diagnosztika kategóriájában.
2019-ben megnyitott az amerikai irodája San Diegóban.
2020: A Kemp Technologies felvásárolta a Flowmon Networks-öt.

A Flowmon termékpalettája

Gépi tanulás, heurisztika és fejlett analitika használatával a Flowmon megoldás javítja a hálózati teljesítményt, figyelmeztet az incidensekre és lehetővé teszi a gyors reagálást. A Flowmon egyaránt kezelni képes on-premise, felhőalapú és virtuális környezeteket, és jóformán bármelyik megoldással képes integrálódni. A felhasználói felülete könnyen áttekinthető, és a telepítése nem tart tovább 30 percnél.

A megoldás számos hálózattelemetriai adatot begyűjt különféle forrásokból, majd elemzi azokat, hogy releváns információkkal szolgálhasson.

A Flowmon felhasználási esetek számos típusát fedi le az alábbi szoftvermoduloknak és eszközöknek köszönhetően:

  • ADS – Anomáliaészlelő rendszer, mely megvéd az ismeretlen veszélyektől.
  • DDoS Defender – DDoS-támadásokat észlelő és enyhítő orkesztrátor, egyetemes telepíthetőséggel és korlátlan integrálhatósággal.
  • Probe – Nagyteljesítményű szenzor, amely adatokat generál a hálózati forgalomról. Ezek számos műveleti probléma megoldására használhatók fel.
  • Monitoring Center – Elemzi és vizualizálja a NetFlow statisztikákat.
  • APM – Az alkalmazások teljesítményét finomhangoló eszköz, amely optimalizálja a felhasználói élményt.
  • Collector – Teljes hálózati láthatóságot biztosító robusztus modul, amely bármilyen hálózatba integrálható, és támogatja a legnagyobb adatszabványokat.
  • Packet Investigator – A hálózati adatforgalmat automatikusan auditáló eszköz, amely előbb rögzíti, majd értelmezi az adatcsomagokat.

Esettanulmány – A Flowmon integrációja a Garland TAP eszközeivel
eLearning programunk keretében megtudhatja, hogyan integrálódnak a Flowmon hálózatfigyelési megoldásai a szintén a RelNet által képviselt Garland Technology hálózati TAP-jaival. A Garland TAP-jai által begyűjtött adatok alapján a Flowmon részletes, valós idejű kimutatásokat készít a hálózat teljesítményéről és biztonságáról, ami jelentős mértékben csökkenti egy szervezet NetOps és SecOps terhelését.

https://relnet.hu/kepzes/garland-halozati-tap-ok-integracioja-a-flowmon-halozatfigyelesi-es-biztonsagi-megoldasaival/

Források

https://www.flowmon.com/

https://www.linkedin.com/company/flowmon-networks/

https://en.wikipedia.org/wiki/Flowmon_Networks

Magyar