Progress Flowmon

A Progress Flowmon a hálózati adatfolyamból megszerzett információk alapján teljesítménymenedzsment és hálózatbiztonsági megoldásokat fejleszt. Termékkínálata kiterjed az adatelemzést elősegítő figyelő (probe) és adatgyűjtő (collector) eszközökre, illetve olyan szoftvermodulokra, amelyek viselkedéselemzéssel észlelik az anomáliákat, menedzselik a hálózati alkalmazások teljesítményét, valamint rögzítik az adatforgalmat.

A Flowmon nagyteljesítményű hálózatfigyelő és viselkedéselemző technológiájával az informatikai szakemberek élvezhetik a hálózati adatforgalom teljes láthatóságának előnyeit, amivel növelhető a hálózat és az alkalmazások teljesítménye, és kezelhetők a legmodernebb kiberfenyegetések is. A vállalat vezető szerepet játszik a nagyteljesítményű, skálázható és rugalmas NetFlow/IPFIX-en alapuló hálózatfigyelési megoldások fejlesztésében. A világ legnagyobb vállalatai, internetszolgáltatói, kormányzati szervei, de még a kisebb vállalkozások is a Flowmon megoldásaira támaszkodnak.

A Flowmon egységes platformként funkcionál, lehetővé téve a hálózati és biztonsági csapatok együttműködését a gyorsabb problémaelhárítás és erőforrás-elosztás érdekében. Bármilyen hálózattípusra egyszerűen telepíthető, piacvezető terméktámogatás jár hozzá, és emiatt az iparág egyik leggyorsabban megtérülő technológiája.

 

A Flowmon számokban – Több mint 5000 felhasználó a világ minden tájáról. 2007-ben alapították Brnóban, a Cseh Köztársaságban, 2021 óta a Progress leányvállalata. Több mint 50 országban van jelen.

A Flowmon termékpalettája

Gépi tanulás, heurisztika és fejlett analitika használatával a Flowmon javítja a hálózati teljesítményt, figyelmeztet az incidensekre és lehetővé teszi a gyors reagálást. A Flowmon egyaránt kezelni képes on-premise, felhőalapú és virtuális környezeteket, és jóformán bármelyik megoldással képes integrálódni. A felhasználói felülete könnyen áttekinthető, és a telepítése nem tart tovább 30 percnél.

A megoldás összegyűjti a különféle forrásokból származó hálózattelemetriai adatok sokaságát, majd elemzi azokat, hogy releváns információkkal szolgálhasson.

A Flowmon felhasználási esetek számos típusát fedi le az alábbi szoftvermoduloknak és eszközöknek köszönhetően:

  • ADS – Anomáliaészlelő rendszer, mely megvéd az ismeretlen veszélyektől.
  • Probe – Nagyteljesítményű szenzor, amely összegyűjti a hálózati forgalom adatait annak zavarása nélkül. Ezen adathalmazok számos működési probléma megoldására használhatók fel.
  • Monitoring Center – Elemzi és megjeleníti a NetFlow statisztikákat.
  • APM – Az alkalmazások teljesítményét finomhangoló eszköz, amely optimalizálja a felhasználói élményt.
  • Collector – Teljes hálózati láthatóságot biztosító robusztus modul, amely bármilyen hálózatba integrálható, és támogatja a leggyakrabban használt adatszabványokat.
  • Packet Investigator – A hálózati adatforgalmat automatikusan auditáló eszköz, amely előbb rögzíti, majd értelmezi az adatcsomagokat.

Esettanulmány – A Flowmon integrációja a Garland TAP eszközeivel

eLearning programunk keretében megtudhatja, hogyan integrálódnak a Flowmon hálózatfigyelési megoldásai a szintén a RelNet által képviselt Garland Technology hálózati TAP-jaival. A Garland TAP eszközei által begyűjtött adatok alapján a Flowmon részletes, valós idejű kimutatásokat készít a hálózat teljesítményéről és biztonságáról, ami jelentős mértékben csökkenti egy szervezet NetOps és SecOps terhelését.

https://relnet.hu/kepzes/garland-halozati-tap-ok-integracioja-a-flowmon-halozatfigyelesi-es-biztonsagi-megoldasaival/

Források

https://www.flowmon.com/

https://www.linkedin.com/company/flowmon-networks/

https://en.wikipedia.org/wiki/Flowmon_Networks

Magyar