Skybox Security

A masszív és fragmentált hálózatok, a decentralizált és nem összeillő konfigurációk vagy változásmenedzsment-folyamatok, a sérülékeny felhő- és hálózati architektúrák folyamatosan növelik a támadási felületeket. Ezekre a kihívásokra válaszul a Skybox fejlett biztonságmenedzsment megoldásokat nyújt a támadási felületek teljes láthatósága, a kibertámadásoknak való kitettség csökkentése és a felmerülő fenyegetésekre adott gyors reagálás érdekében.

Termékegyüttesével a Skybox Security a támadási felület kontextus-tudatos felderítésére, a fenyegetések kezelésére, a tűzfal- és hálózatmenedzsmentre, valamint a folyamatos megfelelőség támogatására fókuszál.

Skybox Security Posture platform

A Skybox biztonságmenedzsment platformja „egyablakos” lehetőséget teremt az informatikai csapatok számára, hogy vizualizálják és elemezzék a hibrid, többfelhős IT és OT hálózatokat a teljes topológia és a támadási felület feltérképezésével. Nagyvállalatok és kormányzatok világszerte bíznak a Skybox platformjában, amellyel biztosíthatják a megfelelőséget, csökkenthetik a kitettségüket, minimalizálhatják az üzleti kockázatukat és megelőzhetik a támadásokat.

A Skybox Security Posture platform láthatóvá teszi a szervezetek környezetének dinamikus hálózati modelljét, amely magába foglalja az összes tűzfalat, routert, szervert és munkaállomást.

A Skybox Security megoldása nem tartalmaz sérülékenységszkennert, hanem száznál is több termékintegráció révén, más gyártók sérülékenységkeresői által előállított adatokat használ fel inputként a sérülékenységek osztályzásához. A Skybox által megjelenített hálózati modell folyamatosan frissül a konfigurációs fájlok változásai alapján, illetve beépítésre kerülnek a szkennelt adatok, valamint a fenyegetettségi hírfolyamon keresztül érkező információk is. A hálózati modell lehetővé teszi a kockázatalapú megközelítést. Útvonalelemzéssel, támadásszimulációval, továbbá konfigurációelemzéssel, a hálózatszegmentáció ellenőrzésével és a biztonsági állapot értékelésével olyan részletes képet kapunk a hálózatunkról, amely alapján a legkritikusabb fenyegetések elhárítására koncentrálhatunk és egyre biztonságosabbá tehetjük az informatikai környezetünket.

A rendelkezésre álló információk felhasználásával a Skybox meghatározza a sérülékenységek kihasználhatóságát és bemutatja azokat a hálózati modell elleni támadások szimulálása által. Az automatizált szimulációk minden fenyegetési forrásból, azaz belépési pontból futtatthatók, és bemutatják az összes hozzáférési forgatókönyvet annak meghatározására, hogy egy sebezhető eszköz miként támadható. A közvetlenül kitett eszközök további szimulációk során újabb eszközök elérésre lesznek felhasználva, ahogyan ez a többlépcsős támadások esetében a valóságban is történik. A Skybox pontszámokat rendel a kockázatokhoz, figyelembe véve a CVSS pontszám szerinti súlyosságot, valamint az eszközök prioritását és kitettségét.

A Security Posture platform további moduljai:

 • Firewall Assurance – Heterogén és komplex tűzfalrendszerek automatikus kezelése a megfelelőség fenntartása érdekében
 • Network Assurance – Hálózati komponensek és a támadási felület teljes láthatósága fizikai és felhőalapú IT és OT környezetekben
 • Change Manager – Automatizált tűzfaléletciklus-menedzsment
 • Vulnerability Control – Kontextusalapú sérülékenységfelderítés és kockázatalapú sérülékenységkezelés
 • Threat Intelligence – Sérülékenységek és exploitok osztályozása és elhárítása hibrid hálózatokon is

A Skybox platform ezeknek a moduloknak a központi kezelését teszi lehetővé, így egyesíti egy szervezet kiberbiztonsági ökoszisztémáját – legyen szó fizikai vagy virtuális infrastruktúráról, eszközökről és vezérlőkről –, ezáltal képes felfedezni a komponensek közötti kapcsolatokat, az őket irányító szabályokat, és a rájuk veszélyt jelentő biztonsági réseket és fenyegetéseket.

A Skybox Security termékei nagyméretű, heterogén és szétszórt infrastruktúrákra specializálódnak, hiszen több mint 150 hálózati, biztonsági és felhőalapú technológia integrálásával támogatják a tűzfalrendszerek üzemeltetését és a biztonsági szabályok konszolidációját.

Díjak

A Skybox Security technológiai előnyét a versenytársaival szemben az elmúlt években befolyásos elemzőcégek és szakfolyóiratok is elismerték, például:

 • SC Awards 2022 Europe és SC Awards 2021 győztes – A legjobb sérülékenységmenedzsment megoldás
 • Global Infosec Awards 2022 győztes – Sérülékenységvizsgálat és kockázatalapú sérülékenységkezelés
 • Global Infosec Awards 2021 győztes – A legjobb újgenerációs sérülékenység- és fenyegetéskezelés
A 2002-ben alapított Skybox világszerte jelen levő értékesítő és támogató csapata céges és kormányzati ügyfélkört egyaránt kiszolgál. A Skybox eddig több mint 500 szervezetnek segített rendkívüli üzleti értéket teremteni, biztonsági hatékonyságuk javításával.
 •  

  A Skybox technológia színvonalának kiemelkedő bizonyítéka az is, hogy hazánkban is erre a megoldásra esett többek között a Magyar Posta Zrt. és az OTP Bank Nyrt. választása.   

Magyar