Juniper Networks

A Juniper Networks (NYSE: JNPR) ma a Szilícium-völgy egyik legfigyelemreméltóbb technológiai vállalata. Hálózati termékek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik, főbb termékcsoportjait a routerek, hálózati kapcsolók, hálózati menedzsment szoftverek, informatikai biztonsági termékek és szoftveralapú hálózati technológiák alkotják.

A Juniper az iparág vezetője a nyílt, programozható hálózatok között. A tűzfal termékek területén a második legnagyobb a piaci részesedése, míg az internetszolgáltatók által használt routerek és kapcsolók szegmensében a harmadik legnagyobb piaci szereplő.
juniper-networks-mx10003
A vállalat nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre, így nem meglepő, hogy a Juniper az elsők között volt, aki felismerte és foglalkozott a felhőalapú számítástechnika hálózatokra gyakorolt potenciális hatásával. Szoftvermérnökeit a legelismertebbek között tartják számon a technológiai szektorban.

A cég vezérelve az egyszerűség megteremtése. Az olyan új technológiáknak, mint a dolgok internetének (IoT), a big data-nak, a multi-felhőnek és legutóbb a blokkláncnak köszönhetően, a Juniper sikeresen nyújt magas szintű, végponttól végpontig terjedő hálózatbiztonságot, automatizálást, teljesítményt és skálázhatóságot a kritikus fontosságú tranzakciók, alkalmazások és szolgáltatások kialakításában és működtetésében.

A Juniper ügyfelei között van a 100 legnagyobb globális szolgáltató és a világ legbefolyásosabb vállalkozásainak tízezrei. Juniper Networks technológiáját használják továbbá, a világ legnagyobb forgalmú vezetékes és vezeték nélküli, tartalom- és internetszolgáltatói, felhő- és adatközpont-szolgáltatói, kábel- és műholdas hozzáférés üzemeltetői. Ahogy a legnagyobb bankok és más globális pénzügyi szervezetek, a világ tíz legnagyobb távközlési vállalata, energia- és közüzemi cégek, valamint több mint 1400 kormányzati szervezet és intézmény is a Juniper megoldását választotta szerte a világon.
1998-ban, kétéves kutatási időszakot követően a Juniper piacra dobta az első termékét, a forradalmi M40 routert, amely messze felülmúlta a piacon lévő összes router képességeit. A Juniper Networks azóta is az iparág legjelentősebb újításait produkálja a hálózati technológiák minden aspektusában:

  • A Junos One processzorcsalád egy olyan hardver - szoftver integrációs megoldás, amely folyamatosan egyre kijjebb terjeszti a hálózati teljesítmény határait.
  • Az egyszerűsített hálózati architektúrája átível a teljes router, hálózati kapcsoló és biztonsági szegmensen. A Juniper dolgozta ki az iparág legfejlettebb hálózati innovációit, mint például a Juniper Networks Converged Supercore, a Universal Edge, a vMX, a MetaFabric Architecture és a Juniper Unite megoldásokat.
  • A Junos platform egyetlen automatizált operációs rendszert használ az útválasztási, hálózati kapcsolási és biztonsági termékeinél, így az ügyfélhálózatok kezelése és méretezése egyre könnyebbé válik az idő előrehaladtával.

A Juniper legnagyobb ügyfelei közé tartozik a Deloitte, a LogiTech, a Polycom, a Revlon, a Rossmann, a Samsung, a Telenor, a VMware, a Xerox és más, a legkülönbözőbb iparágakhoz tartozó élvonalbeli vállalatok.

A RelNet és a Juniper

A RelNet közvetlenül a 2004-es megalapításakor első gyártóként vette fel a Junipert Networks-öt portfóliójába. Cégünk, mint hivatalos disztribútor, azóta is élen jár a Juniper termékeinek magyarországi bevezetésében és forgalmazásában. Ez az erős és hosszú távú együttműködés tette lehetővé, hogy a Juniper Networks az ország egyik legfontosabb hálózatbiztonsági megoldásszállítójává váljon.

További információt talál a Juniper Mist megoldásáról Youtube csatornánkon:

Magyar