SSH

Az SSH Communications Security egy finn kiberbiztonsági cég, amely titkosítási és hozzáférés-vezérlési megoldásokat kínál. A vállalat több mint 3000 ügyfele közé tartozik számos nagy pénzügyi intézmény, kereskedő- és technológiai vállalat, valamint kormányzati szervezet, például a Tata, az SAP, a Symantec, a Siemens, az Orange, a NASA, az ABN Amro és a BNP Paribas. Az SSH technológiáját a világ adatközpontjainak több mint 90 százalékában használják.

Az SSH-t 1995-ben Tatu Ylönen alapította, aki feltalálta a nyílt forráskódú Secure Shell (SSH) protokollt, ami azóta az adatátviteli biztonság etalonja lett.

Az SSH olyan piacvezető, erőforráskímélő, intelligens biztonsági termékeket fejleszt, amelyek nemcsak megteremtik a hálózati titkosítás megfelelő szintjét, de felügyelik és kezelik is a titkosított hálózatokat:

  • PrivX - Erőforráskímélő, biztonságos, on-demand hozzáférés a DevOps jellegű felhős és helyszínen telepített környezetek számára, jelszó nélkül.
  • Tectia SSH - multiplatform vállalati szintű SSH szerver-kliens csomag, folyamatos ügyféltámogatással a rendszeradminisztráció, a fájlátvitel és az alkalmazások egymással való kapcsolódásának biztosításához, heterogén hálózatokban.
  • Secure Collaboration - biztonságos üzleti kommunikációs megoldás, amely segíti a szervezeteket és az alkalmazottakat az érzékeny adatok elérésében, ellenőrzésében, aláírásában, fogadásában, tárolásában és megosztásában.
  • NQX - Kvantumbiztos titkosító szoftver, amely a mozgásban lévő adatok rendkívül erős védelmét biztosítja.
  • Univerzális SSH kulcskezelő - SSH környezetelemzés, helyreállítás, megfelelőség, vezérlés és automatizálás.
  • CryptoAuditor – Szabványoknak megfelelő „harmadik fél” hozzáférés felügyelettel, vezérléssel és eseményfelderítéssel a titkosított SSH-kapcsolatok számára.
  • Tectia MobileID - Erős kétfaktoros autentikációs szolgáltatás, amely a végfelhasználó meglévő mobiltelefonját használja.

Az SSH.COM PAM megoldását, a PrivX-et használja az egyik európai nagyvállalat, amely a globális fogyasztói piacra gyárt IoT-képes háztartási eszközöket. Világszerte 35 üzemmel és 50 ezer alkalmazottal rendelkezik. Az vállalat üzemeltető csapatai így egy központi felületen keresztül tudják kezelni, frissíteni biztonságosan a fogyasztóknál beüzemelt IoT eszközöket.

Magyar