Juniper Mist

2019-ben a Juniper Networks felvásárolta a Mist Systemst. A Mist egyedülálló vezeték nélküli megoldása megerősíti és kiegészíti a Juniper meglévő nagyvállalati portfólióját a szoftver által definiált hálózati szegmensben.

A világon elsőként a Mist innovációja teremtette meg a mesterséges intelligencia által vezérelt vezetékes és vezeték nélküli hálózatot. A Mist AI Platform mesterséges intelligencia alapú proaktív automatizációval és öngyógyító képessége révén kiváltja az időigényes manuális rendszeradminisztrátori munkát, valamint csökkenti a hálózatüzemeltetési költségeket.

A Mist egyesíti a nagyvállalati szintű Wi-Fi, Bluetooth LE és IoT technológiákat, így az ügyfelei olyan testreszabható helymeghatározási szolgáltatásokkal tudják növelni vezeték nélküli hálózatuk értékét, mint amilyenek a wayfinding, a közelségi értesítések vagy az eszközök láthatósága. A Mist szabadalmaztatott virtuális Bluetooth LE (vBLE) technológiája nem igényel elemes jeladókat vagy kézi kalibrálást. A Mist mesterséges intelligenciájának hatékonysága a Juniper Networks EX switchei révén kiterjed a vezetékes szegmensre is.

A Mist platform minden művelete a Mist nyitott és 100 százalékban programozható, mikroszolgáltatás alapú felhőarchitektúráján keresztül végezhető. Az ügyfelek egyszerűen, az üzleti igényeknek megfelelően adhatnak hozzá vagy vezethetnek ki felhőalapú szolgáltatásokat anélkül, hogy ehhez új hardverre lenne szükségük. Az ezzel járó maximális méretezhetőség és teljesítmény DevOps agilitást biztosít a vezetékes és vezeték nélküli hálózatkezelésben és helymeghatározásban.

A Mist Cloud a mesterséges intelligencia és az adattudomány kombinációjával elemzi és prezentálja a Mist hozzáférési pontok (AP-k), illetve a Juniper EX switchek és tűzfalak által gyűjtött hatalmas mennyiségű és változatos metaadatokat. Ezek az eszközök együttműködnek a Mist AI-val annak érdekében, hogy a klienstől a felhőig optimalizálható legyen a felhasználói élmény, beleértve az automatizált eseménykorrelációt, a kiváltó okok beazonosítását, az önvezető hálózatok aktivitását, a hálózati szolgáltatási szint biztosítását, proaktív anomáliaészlelést stb.

Hozzáférési pontok (AP-k)

Azon túl, hogy a Mist AP-k a legnagyobb 802.11ax (Wi-Fi 6) és 802.11ac Wi-Fi hatótávolságot nyújtják, tartalmaznak egy 16 elemű szabadalmaztatott, dinamikus vBLE antennarendszert, ezzel az iparág legpontosabb és leginkább skálázható helymeghatározó szolgáltatását nyújtva.

A Mist AP-k a Mist Clouddal együtt gyűjtik az adatokat és érvényesítik a szabályokat, ami létfontosságú az analitikában, a gépi tanulásban, a helymeghatározó szolgáltatásokban és az eseménykorrelációban. A hibaelhárítás tekintetében több AP modell IoT szenzorokkal és egy harmadik rádióval is rendelkezik az üzleti folyamatok automatizálása, a folyamatos felügyelet és az intelligens adatnyerés érdekében.

A Mist hozzáférési pontok fel vannak szerelve egy külön porttal is, amelyek közvetlenül és programozható módon integrálódnak az IoT eszközök analóg és digitális interfészeivel.

Gartner Magic Quadrant

„Vezető” a LAN/WLAN Infrastruktúra kategóriában

A Mist újgenerációs vezeték nélküli (WLAN) platformja egyesül a Juniper vezetékes LAN, SD-WAN és biztonsági megoldásaival.

„Jövőbe mutató” a beltéri helymeghatározás kategóriában

A Juniper-Mist 1-2 méteres pontosságot biztosít azáltal, hogy a virtuális BLE rendszert gépi tanulással, a méteren belüli eszközláthatóságot pedig az Ultra Wideband (UWB) technológiával kombinálja. A Juniper-Mist ügyfélbázisa globális, és már számos iparágra, köztük a kiskereskedelemre, az egészségügyre, az oktatásra és az irodaház-fenntartásra is kiterjed.

Referenciák

A Mist szolgáltatásait különféle méretű szervezetek használják, a KKV-któl a nagyvállalatokig. Ezzel egyszerűsítik vezeték nélküli hálózatuk üzemeltetését, és olyan helymeghatározó szolgáltatásokat adnak hozzá kínálatukhoz, mint amilyen a push reklámok, a wayfinding, a látogatói analitika vagy az eszközök nyomon követése.

 

Kapcsolódó RelNet eLearning képzés

A mesterséges intelligencia alkalmazása: hálózat automatizálás wi-fi integrációval (Juniper Mist)

Mist WiFi Overview

 

Location Services with Mist

 

Kapcsolódó tartalom

Juniper Mist esettanulmányok

A Mist platform bevezetése a Wolt ételszállító vállalat székhelyén 

 

Magyar