Wallix

A privilegizált hozzáférés-kezelésre (PAM) szakosodott WALLIX megoldásai biztosítják az IT-infrastruktúrához, alkalmazásokhoz és adatokhoz történő biztonságos hozzáférést, a legújabb informatikai biztonsági szabványoknak való megfelelést, valamint védelmet nyújtanak a kibertámadások, adatlopások és adatszivárgások ellen, amelyek az érzékeny vállalati erőforrásokhoz, hitelesítési adatokhoz és emelt szintű jogosultságokhoz kapcsolódnak.

A 2003-ban alapított WALLIX Európa vezető kiberbiztonsági gyártója a jogosultságkezelési (PAM) piacon. Az innováción és agilitáson alapuló stratégiájával a WALLIX kompromisszumoktól mentes, rugalmas, egyszerűen használható és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál.

A WALLIX világszerte regionális irodákat tart fenn: az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Oroszországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Elefántcsontparton.

 A WALLIX „Overall Leader” minősítést kapott a KuppingerCole 2020-as Leadership Compass PAM-elemzésében. Továbbá szintén PAM kategóriában a „Challenger” mezőbe került 2021-ben a Gartner elemzőcég Magic Quadrant kimutatásában.

WALLIX termékek

Bastion PAM suite

A WALLIX Bastion PAM megoldás nagyfokú biztonságot és felügyeletet kínál a kritikus IT-infrastruktúrákhoz való emeltszintű hozzáférés területén. A Bastion „Privileged Access Management” segítségével a felhasználók csökkenteni tudják rendszerük támadási felületét és teljes mértékben meg tudnak felelni a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A Bastion termékcsoport összetevői a következők:

  • Session Manager – Megvalósítja a kiberbiztonsági megfelelést, lehetővé teszi a megkülönböztetett hozzáférések egyszerű ellenőrzését, felügyeli a kiemelt jogosultsággal rendelkező felhasználók munkameneteit, ezáltal fokozza a rendszergazdák termelékenységét. A WALLIX Session Manager hatékony megoldást kínál a hálózati eszközökhöz való hozzáférés kezelése, ellenőrzése és auditálása érdekében, ami biztosítja, hogy kizárólag a megfelelő személy férhessen hozzá az adott informatikai erőforrásokhoz.
  • Password Manager – A hitelesítési adatok biztonságos őrzése egy ellenőrzött tárolóban (ún. vault); jelszóvédelem a lopás és a megosztás ellen a nagyteljesítményű titkosításnak köszönhetően. A magas szintű jelszóbiztonsági felügyelettel, illetve az alkalmazások közötti jelszókezeléssel szigorúan ellenőrizhetők a privilegizált jogosultságok. A WALLIX Password Manager lehetővé teszi a jelszavak, gépi azonosítási kulcsok (secrets) és hitelesítő adatok egyszerű ellenőrzését és kezelését. A megoldás a WALLIX vagy külső gyártók vaultjaival integrálódik a meglévő eszközök biztonsága érdekében.
  • Access Manager – Távoli hozzáférést engedélyezése a rendszergazdák és külső beszállítók, szolgáltatók számára, akik bárhonnan biztonságosan csatlakozhatnak a böngésző alapú HTML5 kapcsolat révén. Az informatikai csapatok szabályozni tudják, hogy csak a megfelelő személy férhessen hozzá a megfelelő erőforráshoz és csak a megfelelő céllal. Nincs szükség plug-inekre, vastag kliensekre vagy a sokszor követhetetlenül összetett VPN-infrastruktúrákra a kritikus erőforrásokhoz való hozzáférés érdekében. A WALLIX Access Manager globális, több ügyfelet kiszolgálni képes (multi-tenant) PAM-architektúrája fejlett képességeket kínál a privilegizált munkamenetek részletekbe menő elemzéséhez, hiszen több Bastion-példányon keresztül is képes megkülönböztetni az egyes ügyfeleket.

Multifactor Authenticator

A WALLIX Authenticator erős, többlépcsős hitelesítést kínál az informatikai eszközökhöz, az alkalmazásokhoz és az adatokhoz való hozzáférés védelmére. Megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést, csökkenti az adatszivárgást és mérsékli az oldalirányú „fertőzés” kockázatát. A teljes informatikai környezet biztonságának megteremtése nem jár semmilyen műszaki korlátozással a felhasználók számára.

BestSafe – Végponti jogosultságkezelés

Az innovatív végponti jogosultságkezelésnek köszönhetően nincs szükség emelt szintű engedélyekkel rendelkező felhasználói fiókokra. Páratlan biztonság érhető el az összes végponton az alkalmazás- és folyamatszinten ellenőrzött engedélyekkel – anélkül, hogy ez befolyásolná a felhasználók termelékenységét.

Trustelem – Azonosság- és hozzáférésmenedzsment

Egyszerű és biztonságos hozzáférések oszthatók ki a kulcsfontosságú üzleti alkalmazásokhoz egy központi platformról. Ezzel megvédhetők a stratégiai fontosságú eszközök, növelhető a hatékonyság és a termelékenység, valamint javítható a felhasználói élmény, mind a felhasználók, mind a rendszergazdák számára.

A RelNet és a WALLIX

2022-ben a RelNet megkezdte a WALLIX termékeinek disztribúcióját Magyarországon. A megállapodás a WALLIX teljes portfólióját lefedi, illetve a RelNet értéknövelt szolgáltatásokat is nyújt a WALLIX megoldásai mellé, az IT biztonsági tanácsadás, a partner- és felhasználói képzés, illetve a műszaki és a marketingtámogatás tekintetében.

Magyar