Wallix

A privilegizált hozzáférés-kezelésre (PAM) szakosodott WALLIX megoldásai biztosítják az IT-infrastruktúrához, alkalmazásokhoz és adatokhoz történő biztonságos hozzáférést, a legújabb informatikai biztonsági szabványoknak való megfelelést, valamint védelmet nyújtanak a kibertámadások, adatlopások és adatszivárgások ellen, amelyek az érzékeny vállalati erőforrásokhoz, hitelesítési adatokhoz és emelt szintű jogosultságokhoz kapcsolódnak.

A 2003-ban alapított WALLIX Európa vezető kiberbiztonsági gyártója a jogosultságkezelési (PAM) piacon. Az innováción és agilitáson alapuló stratégiájával a WALLIX kompromisszumoktól mentes, rugalmas, egyszerűen használható és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál.

A WALLIX világszerte regionális irodákat tart fenn: az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Oroszországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Elefántcsontparton.

A WALLIX évről évre „Overall Leader” minősítést kap a KuppingerCole Leadership Compass PAM-elemzésében. Továbbá - szintén PAM kategóriában - a WALLIX a „Leader” mezőbe került 2022-ben a Gartner elemzőcég Magic Quadrant kimutatásában.

WALLIX TERMÉKEK

PAM termékcsoport

A WALLIX PAM megoldás nagyfokú biztonságot és felügyeletet kínál a kritikus IT-infrastruktúrákhoz való emeltszintű hozzáférés területén. A WALLIX „Privileged Access Management” segítségével a felhasználók csökkenteni tudják rendszerük támadási felületét és teljes mértékben meg tudnak felelni a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A PAM termékcsoport összetevői a következők:

  • Session Manager – Megvalósítja a kiberbiztonsági megfelelést, lehetővé teszi a megkülönböztetett hozzáférések egyszerű ellenőrzését, felügyeli a kiemelt jogosultsággal rendelkező felhasználók munkameneteit, ezáltal fokozza a rendszergazdák termelékenységét. A WALLIX Session Manager hatékony megoldást kínál a hálózati eszközökhöz való hozzáférés kezelése, ellenőrzése és auditálása érdekében, ami biztosítja, hogy kizárólag a megfelelő személy férhessen hozzá az adott informatikai erőforrásokhoz.
  • Password Manager – A hitelesítési adatok biztonságos őrzése egy ellenőrzött tárolóban (ún. vault); jelszóvédelem a lopás és a megosztás ellen a nagyteljesítményű titkosításnak köszönhetően. A magas szintű jelszóbiztonsági felügyelettel, illetve az alkalmazások közötti jelszókezeléssel szigorúan ellenőrizhetők a privilegizált jogosultságok. A WALLIX Password Manager lehetővé teszi a jelszavak, gépi azonosítási kulcsok (secrets) és hitelesítő adatok egyszerű ellenőrzését és kezelését. A megoldás a WALLIX vagy külső gyártók vaultjaival integrálódik a meglévő eszközök biztonsága érdekében.
  • Remote Access – Távoli hozzáférés engedélyezése a rendszergazdák és külső beszállítók, szolgáltatók számára, akik bárhonnan biztonságosan csatlakozhatnak a böngésző alapú HTML5 kapcsolat révén. Az informatikai csapatok szabályozni tudják, hogy csak a megfelelő személy férhessen hozzá a megfelelő erőforráshoz és csak a megfelelő céllal. Nincs szükség plug-inekre, vastag kliensekre vagy a sokszor követhetetlenül összetett VPN-infrastruktúrákra a kritikus erőforrásokhoz való hozzáférés érdekében. A WALLIX Access Manager globális, több ügyfelet kiszolgálni képes (multi-tenant) PAM-architektúrája fejlett képességeket kínál a privilegizált munkamenetek részletekbe menő elemzéséhez.

WALLIX MFA – Többlépcsős hitelesítés

A WALLIX MFA erős, többlépcsős hitelesítést kínál az informatikai eszközökhöz, az alkalmazásokhoz és az adatokhoz való hozzáférés védelmére. Megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést, csökkenti az adatszivárgást és mérsékli az oldalirányú „fertőzés” kockázatát. A teljes informatikai környezet biztonságának megteremtése nem jár semmilyen műszaki korlátozással a felhasználók számára.

WALLIX IDaaS – Szolgáltatásalapú azonosság- és hozzáférésmenedzsment

A gyártó IAM megoldásával egyszerű és biztonságos hozzáférések oszthatók ki a kulcsfontosságú üzleti alkalmazásokhoz egy központi platformról. Ezzel megvédhetők a stratégiai fontosságú eszközök, növelhető a hatékonyság és a termelékenység, valamint javítható a felhasználói élmény, mind a felhasználók, mind a rendszergazdák számára.

A fenti megoldásokat a gyártó egy központi "Zero Trust" platformon egyesítve, WALLIX One néven, szolgáltatás alapon (Security-as-a-Service) is kínálja.

A RelNet és a WALLIX

2022-ben a RelNet megkezdte a WALLIX termékeinek disztribúcióját Magyarországon. A megállapodás a WALLIX teljes portfólióját lefedi, illetve a RelNet értéknövelt szolgáltatásokat is nyújt a WALLIX megoldásai mellé, az IT biztonsági tanácsadás, a partner- és felhasználói képzés, illetve a műszaki és a marketingtámogatás tekintetében.

Magyar