2022. szeptember 08.

A szuverenitás az OT-kiberbiztonsági stratégia gerince

Napjainkban a kiberbűnözők egyre inkább az ipari ágazatot veszik célba, támadásaiknak pedig messzemenő következményei vannak. Ez minden szereplőt érint, nem csak a létfontosságú és alapvető szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat. A szabályozások egyeseket szuverén megoldások választására "kényszerítenek", ám a többi ipari szereplőnek ugyanúgy felelőssége, hogy ezen szabályok alkalmazásával biztonsági láncuk teljességét lefedjék. De miért is olyan fontos a szuverenitás fogalma?
2022. szeptember 02.

NGFW és WAF eszközök összehasonlítása

Összevetjük az újgenerációs tűzfalak (NGFW) és a webalkalmazás-szintű tűzfalak (WAF) funkcióit és előnyeit, valamint levonjuk a használatukkal kapcsolatos legfontosabb következtetéseket.
2022. augusztus 19.

Hálózatunk sebezhetőségei elleni küzdelem automatizált biztonsági validációval

A vállalatok jelentős erőforrásokat fektetnek kiberbiztonságuk kiépítésébe és fejlesztésébe. A fenyegetettségek számának folyamatos növekedésével drámaian növekszik a ráfordított erőforrások mértéke is. Emellett a hackerek és a védekező szervezetek közötti harc is egyenlőtlen: a hackernek elég egy alkalommal sikeresnek lennie, a védekező szervezetnek azonban az idő 100%-ában kell sikeresen védekeznie.
2022. augusztus 04.

A NetFlow/IPFIX alkalmazása a hálózatmonitorozásban

A hálózat aktuális állapotának és a teljesítményének teljes áttekintése fontos információkat nyújt a hálózati biztonsághoz és hibaelhárításhoz, valamint az adatbiztonsághoz. A cél érdekében az egyik megoldás a hálózati csomagok rögzítése és az összes csomag elemzése. Azonban ez költséges és erőforrásigényes feladat, emiatt nem minden esetben járható megoldás. A csomagok teljeskörű rögzítése helyett az IPFIX protokollt is alkalmazhatjuk a hálózatkezelésben az elvárt biztonsági szint kialakítására és fenntartására.
2022. július 11.

A Ransomware Kill Chain 7 szakasza

A ransomware támadás nem sokban különbözik a katonai támadástól. Míg a ransomware támadások véletlenszerűek voltak a kezdetekben, a mai ransomware támadások célzott műveleteknek számítanak, rendkívül szervezettek, és felismerhető szerkezetük van, amely elválasztja őket más típusú támadásoktól.
Magyar