2022. október 17.

A virtuális erőművek előnyei és kockázatai

Világszerte konszenzus látszik kialakulni abban, hogy eljött az ideje a fosszilis tüzelőanyagokról a megújuló energiára való átállásnak. Ez jó hír az éghajlatkutatók, a környezetvédelmi aktivisták és mindazok számára, akik aggódnak az éghajlat stabilitása miatt (valamint a napelemek és szélturbinák ellátási láncában részt vevő gyártók számára is).
2022. október 13.

A hibás konfigurációk veszélyei

Hálózatunk konfigurációs hiányosságainak sokféle oka lehet: Ragaszkodás a kevéssé megalapozott gyakorlatokhoz, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyása annak, hogy az operációs rendszer alapkonfigurációja biztonsági hiányosságokat tartalmaz.
2022. október 07.

Mi az a ZuoRAT?

A ZuoRAT egy távoli hozzáférésű trójai program (RAT), amely kisirodai és otthoni routereket támad meg.
2022. szeptember 08.

A szuverenitás az OT-kiberbiztonsági stratégia gerince

Napjainkban a kiberbűnözők egyre inkább az ipari ágazatot veszik célba, támadásaiknak pedig messzemenő következményei vannak. Ez minden szereplőt érint, nem csak a létfontosságú és alapvető szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat. A szabályozások egyeseket szuverén megoldások választására "kényszerítenek", ám a többi ipari szereplőnek ugyanúgy felelőssége, hogy ezen szabályok alkalmazásával biztonsági láncuk teljességét lefedjék. De miért is olyan fontos a szuverenitás fogalma?
2022. szeptember 02.

NGFW és WAF eszközök összehasonlítása

Összevetjük az újgenerációs tűzfalak (NGFW) és a webalkalmazás-szintű tűzfalak (WAF) funkcióit és előnyeit, valamint levonjuk a használatukkal kapcsolatos legfontosabb következtetéseket.
Magyar