Ivanti

A 2017-ben a LANDESK és a HEAT Software egyesüléséből megszületett Ivanti székhelye Salt Lake City közelében van, de 23 regionális központtal rendelkezik szerte a világon. Éves bevétele meghaladja az 500 millió dollárt, alkalmazottainak száma pedig a 3000-et.

ivanti-termekvonalak

Az Ivanti a LANDESK és a HEAT egyesüléséből jött létre 2017-ben. Még abban az évben a Concorde Solutions és a RES Software felvásárlásával erősítette meg a piaci pozícióját. Az akvizíciók sorában 2020-ban a MobileIron és a Pulse Secure következett, majd 2021 elején a Cherwell.

Ezek közül kiemelendő a Pulse Secure , melynek megoldásait a RelNet ugyancsak képviseli. A Pulse Secure a nulla bizalom elvén alapuló hozzáférési megoldások úttörője hibrid IT-környezetek számára. Piacvezető ’remote access’ termékei végfelhasználók millióinak segítenek a biztonságos hozzáférés és produktivitás területén. Az alkalmazásokhoz, mobileszközökhöz és felhőkörnyezetekhez történő biztonságos és hatékony hozzáférés egyaránt növeli a hálózati láthatóságot, valamint a szabályzatoknak való megfelelőséget a szervezeten belül.

A kiberbiztonsági szakma eddig számos elismeréssel jutalmazta az Ivanti megoldásait. Köztük a legújabbak és legkiemelkedőbbek:

  • 2020 Gartner Magic Quadrant – IT-szolgáltatásmenedzsment eszközök (ITSM) – ’Vezető’
  • 2020 Cyber Defense magazin – InfoSec Awards – Leginnovatívabb patch- és konfigurációmenedzsment megoldás
  • 2019 CRN magazin – Partner Program Guide - Győztes

Az Ivanti termékportfóliója

Az Ivanti öt főkategóriába sorolja a körülbelül 60 önálló megoldását: Neurons, Enterprise Service Management, Unified Endpoint Management, Security és Supply Chain.

A Unified Endpoint Management megoldásegyüttes automatizál, menedzsel és biztosít minden végpontot a hálózaton. Egyensúlyt teremt a vállalat biztonsági elvárásai és a munkatársak felhasználói élménye között, és ezáltal javítja az üzleti teljesítményt. Az Ivanti szabályalapú UEM megoldása azt a kegyelmi állapotot ígéri, amikor fokozott és zavartalan dolgozói teljesítmény mellett a SecOps csapat is nyugodtan alhat.

Az Ivanti 2020-ban felvásárolta a MobileIront, és ezzel mobileszköz fókuszú, a nulla bizalom elvén alapuló UEM-megoldást adott hozzá a már meglévő központi végpontkezelő termékkínálatához. A MobileIron biztonsági platformja többszörös díjnyertes, piacvezető mobileszköz UEM-megoldás hibrid hálózatok számára, olyan beépített, nulla bizalmon alapuló technológiával, ami magában foglalja a jelszómentességet (zero sign-on), a többlépcsős autentikációt és a fenyegetések kivédését (MTD) iOS és Android mobileszközökön egyaránt.

ÁBRA: A MobileIron UEM platform legfontosabb szolgáltatásai

Az Enterprise Service Management képessé teszi az informatikai csapatokat arra, hogy az észlelt problémákat még azelőtt megoldják, hogy a végfelhasználók bejelentenék őket. Az Ivanti integrált IT-szolgáltatás és IT-asset menedzsment termékcsoportja továbbá csökkenti a tervezett és nem tervezett leállásokat, és általa eredményesen hajthatók végre a változtatások az infrastruktúrában.

Az Ivanti legújabb termékcsoportja, a Neurons egy gépi tanuláson alapuló hiperautomatizációs platform, amelynek segítségével proaktív, prediktív és autonóm módon kezelhetők (self-heal), biztonságossá tehetők (self-secure) az eszközök, valamint önállóan kiszolgálhatók (self-service) a végfelhasználók, az üzleti hatékonyság vagy a felhasználói produktivitás csorbítása nélkül.

A Neurons platform az Ivanti megoldásainak a központi kezelését teszi lehetővé, egyesítve egy szervezet kiberbiztonsági ökoszisztémáját – legyen szó fizikai vagy virtuális infrastruktúrákról, eszközökről vagy vezérlőkről.

Az Endpoint Security termékcsoport többrétegű végpontbiztonsági megoldásokkal egészíti ki az Ivanti fő termékeit. Ezek közé tartoznak elsősorban a különféle patch menedzsment szolgáltatások (végpontokra, alkalmazásokra és operációs rendszerekre), valamint az alkalmazásvezérlő és a hordozható eszközöket vezérlő megoldások.

Az Ivanti (akkor még LANDESK) 2012-ben felvásárolta a ’supply chain’ megoldásokban jeleskedő Wavelinket, és azóta „powered by Wavelink” jelszóval saját teljeskörű logisztikai és mobilitásmenedzsment termékegyüttest forgalmaz, melynek központi eleme az akár százezer eszköz menedzselésére is képes Avalanche.

Egyperces image video az Ivanti megoldásairól:


További információt találhat az Ivanti termékvonalairól a következő videóban:

Felhasznált források:

https://www.ivanti.com/company/about-ivanti

https://en.wikipedia.org/wiki/Ivanti

https://www.facebook.com/pg/GoIvanti/about/

 

Magyar